Dankzij Sportpark 21 Run toch hardloopfestijn in Haarlemmermeer

In Haarlemmermeer kan op zondag 26 mei toch de afsluiting van het Zorg en Zekerheid Circuit plaatsvinden. Een groep liefhebbers heeft het initiatief genomen voor de eerste Sportpark 21 Run met een G-Run, GeZZinsloop, 5 kilometer, 10 kilometer en 15 kilometer. De inschrijving verloopt volledig online en is inmiddels geopend via de website. Je kunt je aanmelden tot dertig minuten voor de start.
Renata Jansen-Fotografie

Vorig jaar maakte de Haarlemmermeer Run voor het eerst deel uit van het Zorg en Zekerheid Circuit. Het was een succesvol debuut waarbij de organisatie, als sluitstuk van de kalender, ook de gastheer was van de prijsuitreikingen van het populaire hardloopcircuit.

Stichting OSH

Toen A.V. Haarlemmermeer de samenwerking met de organiserende stichting stopzette, stond de hardloopwedstrijd plotseling op losse schroeven. Dit liet een groep fanatieke hardlopers in de Haarlemmermeer, met de voormalig leden van de stichting als basis, niet gebeuren. Zij richtten de nieuwe Stichting OSH (Organisatie Sportevenementen Haarlemmermeer) op en namen, met steun van de gemeente en diverse sponsoren, de plek van de Haarlemmermeer Run over op de kalender.

Met de start voor de ingang van het Sportpark 21 (Nieuwe Molenaarslaan 10 in Hoofddorp) en de finish in het honkbalstadion heeft de run een unieke locatie. De routes voeren rondom het fraaie sportcomplex. Voor de drie langste afstanden is een parcours samengesteld van 5 kilometer, die de deelnemers afhankelijk van de afstand één, twee of drie keer afleggen. In de toekomst wil de organisatie graag het parcours uitbreiden, zodat elke afstand een eigen route kent. Hiervoor hebben zij echter eerst een groter vrijwilligersbestand nodig. Iedereen die wil helpen met de editie van dit jaar kan zich aanmelden via de mail

Businessteams, circuitlopers, G-Run en GeZZinsloop

Ook businessteams kunnen zich inschrijven. Zij strijden met elkaar in een klassement tegen andere bedrijven en organisaties. Op de website is meer informatie te vinden over de diverse mogelijkheden voor de business run.

Als slotloop van het Zorg en Zekerheid Circuit reizen ook veel ‘circuitlopers’ af naar Hoofddorp. Voor hen is dit de immers laatste kans om nog punten te pakken voor het klassement. Bovendien willen zij de reeks van acht wedstrijden, die begon in november, graag op feestelijke wijze afsluiten. De 5 kilometer start om 11.00 uur. Daarna volgt de 10 kilometer om 11.20 uur en dan de 15 kilometer om 11.30 uur.

De GeZZinsloop vormt de gezellige aftrap van het hardloopevenement. Om 9.15 uur zijn de kinderen van 10 tot 12 jaar aan de beurt. Een kwartier later staat de start gepland voor de jeugd van 7 tot en met 9 jaar. De jongste categorie van 4 tot en met 6 jaar start om 9.45 uur. De G-Run begint om 10.15 uur. De afstand bij deze categorieën is 1,2 kilometer en deelname is gratis. Natuurlijk mogen ook papa’s, mama’s, opa’s en oma’s meelopen om een handje te helpen.

Opzwepende muziek

Voor alle afstanden verzorgt Djembéband Zamana voor opzwepende muziek langs het parcours. Bovendien kan iedereen na de finish kennismaken met andere sporten en de diverse mogelijkheden op Sportpark 21. Na afloop vinden de prijsuitreikingen plaats van de diverse afstanden, aangevuld met de huldigingen van de kampioenen van het Zorg en Zekerheid Circuit.